top2

Almedalsbiblioteket deltar i Get Online Week 2015, en europeisk kampanj vars mål är att under en vecka genomföra aktiviteter för att alla ska få chans att prova på alla de digitala möjligheter som finns på nätet.

Program under digitala veckan:

# Måndag 23/3:

Kl 14.00-16.00
Lär dig ladda ned E-böcker. Digitala verkstan, plan 3 på Almedalsbiblioteket.

# Tisdag 24/3:

Kl 16.00-18.00
Start för CoderDojo för tjejer. Föranmälan. Datorsalen, E46 på Almedalsbiblioteket.
Vill du lära dig att programmera och skapa enkla spel? Nu startar vi en gratis kodskola för tjejer mellan 7 och 15 år. Vi ses varannan tisdag kl 16-18. 24 mars, 7 och 21 april, 5 och 19 maj, 2 juni. Vi kommer att börja med att lära oss programmet Scratch. Du får fika med macka och frukt varje gång. Eftersom vi inte har så många platser måste du anmäla dig till lansbiblioteket@gotland.se eller tel: 299060, 070 2410639
Arrangör: Almedalsbiblioteket, Gotlands Länsbibliotek, Gotland CoderDojo, Uppsala universitet Campus Gotland.

Kl 15.00-19.00
Kom och träffa Transportstyrelsen. De visar och informerar kring sina e-tjänster och sin stordatabas. I foajén på Almedalsbiblioteket.

# Onsdag 25/3:

Kl. 9.00-12.00
Läs din myndighetspost digitalt
Vill du minska pappershögen och samtidigt hindra obehöriga att komma åt din post? Nu kan du få din myndighetspost digitalt, istället för på papper. Tjänsten heter Mina meddelanden. Mina meddelanden förvaltas och utvecklas av Skatteverket i samverkan med Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten, Tillväxtverket och Transportstyrelsen.
Representanter från Mina meddelanden på Skatteverket är på plats i foajén  på Almedalsbiblioteket  för att visa hur och hjälper dig att ansluta så att du kan få din myndighetspost digitalt istället för på papper.

Så här deklarerar du elektroniskt
Att deklarera elektroniskt går snabbt, är enkelt och säkert. Du deklarerar elektroniskt genom att ringa, skicka sms, använda Skatteverkets app eller e-tjänst. Du får hjälp med summeringar och överföringar, du får alltid en kvittens på att deklarationen är inlämnad och har dessutom möjlighet att få dina skattepengar före midsommar.
Representanter från Skatteverket är på plats i foajén på Almedalsbiblioteket för att visa dig hur du kan deklarera elektroniskt.
Arrangör: Skatteverket

Kl 18.30-20.30
Det skall vara roligt, inte bara nödvändigt, att använda IT med Anne Ståhl-Mousa, bredbandsansvarig inom Region Gotland. Stora hörsalen (E22) på Almedalsbiblioteket
Arrangör: Region Gotland, Almedalsbiblioteket 
INSTÄLLT!

# Torsdag 26/3:

Kl 14.00-16.00
Lär dig ladda ned E-böcker. Digitala verkstan, plan 3 på Almedalsbiblioteket.

Kl 15.00-19.00

Kom och träffa Transportstyrelsen. De visar och informerar kring sina e-tjänster och sin stordatabas. I foajén på Almedalsbiblioteket.

Kl 18.30-20.30
Digitaliseringen och Skatteverkets kundmöte med Eric Thorén, chef för Kundmötesenheten på Skatteverket. Stora hörsalen (E22) på Almedalsbiblioteket
Arrangör: Skatteverket.