Biblioteket för dig
som är 7–12 år

Böcker för barn

...eller någonstans däromkring!

På biblioteket kan du låna böcker, tidningar, tecknade serier, manga, faktaböcker och en massa annat. Det finns film och tv-spel att hyra men då måste en vuxen vara med.

Håll utkik i vår evenemangskalender efter vad som händer på biblioteket. Vi har teater, workshops, författarbesök, spelträffar, bokklubb och när det är höst- eller sportlov brukar det hända mycket roligt. Kolla där om du vill veta vad som är på gång!

Böcker på olika språk

På biblioteket finns böcker på flera olika språk för både barn och vuxna. Om du inte hittar det du söker kan vi beställa hit böcker. Kontakta personalen så hjälper vi dig.

BokälskarnaBarn_bokalskarna

På flera bibliotek på Gotland finns bokklubbar för dig som gillar att läsa. Vi pratar och tipsar varandra om böcker, fikar och gör en massa annat roligt.

Boktips och annat roligt

Barn_barnensbibliotek1Det finns många hemsidor om böcker. På Barnens bibliotek finns massor med boktips och du kan tipsa andra om dina favoritböcker. Du kan också läsa om författare och illustratörer på Barnens bibliotek.

Gillar du att skriva? På Barnens bibliotek kan du skaffa dig ett eget krypin och lägga upp dina dikter eller berättelser i Skrivboken.

Det finns massor med pyssel, korsord och roliga länkar också på Barnens bibliotek.Barn_barnensbibliotek2

Du som är 0-19 år och gillar att läsa kan rösta på dina favoritböcker i Bokjuryn. Läs mer om Bokjuryn på Barnens bibliotek.

Bokjuryn_loggafarg_2012_200Barn_Barnbibblan

Barnbibblan hittar du rim och ramsor, sånger och sagor. Här hittar du Ordverkstan där du kan leka med ord, färger och siffror.

Barnens Polarbibliotek finns boktips och du kan skicka in dina egna tips. Där finns skrivarskola, bokfilmer, spel, mm. Du kan även rita vykort och göra en webbok. 

Bokpuffen kan du lyssna på en kort avsnitt av en barn eller ungdomsbok.

Barn_bokpuffen

Lyssna på böcker

Du som gillar att lyssna på böcker kan låna ljudböcker. Det är böcker på cd.

Sök ljudböcker i bibliotekskatalogen.

Har du svårt att läsa kan du låna talböcker. Många av bibliotekets böcker finns att beställa som talböcker. Prata med personalen så hjälper vi till. För dig som lyssnar på talböcker finns Barnens Legimus. Där hittar du boktips, spel och annat roligt.

Kontakt

Sara Edlund

Rose-Marie Larsson-cedendahl

Vi ses på bibblan!