Biblioteket för barn och unga

Böcker för barn

På biblioteket kan du låna böcker, tidningar, tecknade serier, manga, faktaböcker och en massa annat. Det finns film och tv-spel att hyra men då måste en vuxen vara med.

Håll utkik i vår evenemangskalender efter vad som händer på biblioteket. Vi har teater, workshops, författarbesök, spelträffar, bokklubb och när det är höst- eller sportlov brukar det hända mycket roligt. Kolla där om du vill veta vad som är på gång!

Böcker på olika språk

På biblioteket finns böcker på flera olika språk för både barn och vuxna. Om du inte hittar det du söker kan vi beställa hit böcker. Kontakta personalen så hjälper vi dig.

Boktips och annat roligt

Barn_barnensbibliotek1Det finns många hemsidor om böcker. På Barnens bibliotek finns massor med boktips och du kan tipsa andra om dina favoritböcker. Du kan också läsa om författare och illustratörer på Barnens bibliotek.

Gillar du att skriva? På Barnens bibliotek kan du skaffa dig ett eget krypin och lägga upp dina dikter eller berättelser i Skrivboken.

Det finns massor med pyssel, korsord och roliga länkar också på Barnens bibliotek.

Polarbibblo finns boktips och du kan skicka in dina egna tips. Där finns skrivarskola, bokfilmer, spel, mm. Du kan även rita vykort och göra en webbok. 

Lyssna på böcker

Du som gillar att lyssna på böcker kan låna ljudböcker. Det är böcker på cd.

Sök ljudböcker i bibliotekskatalogen.

Har du svårt att läsa kan du låna talböcker. Många av bibliotekets böcker finns att beställa som talböcker. Prata med personalen så hjälper vi till. För dig som lyssnar på talböcker finns Barnens Legimus. Där hittar du boktips, spel och annat roligt.

Kontakt

Sara Edlund

Rose-Marie Larsson-cedendahl

Vi ses på bibblan!