Bokens Dag 20 oktober 2021

I oktober varje år anordnas  Bokens Dag i Spegelsalen på Clarion Hotel Wisby.

2021 är Bokens dag i ett lite mindre format med en mindre publik på plats i spegelsalen men där evenemanget även sänds live via den sociala plattformen facebook.

https://www.facebook.com/almedalsbiblioteket/

I år gästas Bokens Dag av fyra författare i olika genrer.

Åsa Larsson

Den hyllade deckarförfattaren kommer efter ett uppehåll på nästan tio år med den sjätte och sista boken om Rebecka Martinsson där den arbetströtta juristen får ett nytt mordfall på sitt bord.Aktuell med boken Fädernas missgärningar .
Samtal med bokhandlare Roland Salemark.

Kalle Lind

Snedtänkande mångsysslare i kulturbranschen som följer upp fjolårets bok om Hasse Alfredsson med boken om HasseåTage- humorparet som roade och retade Sverige.

I samtal med P4 Radio Gotlands reporter Ulrika Uusitalo Fernholm.

Malin Haawind

Etnolog och skrivpedagog som tidigare skrivit flera fackböcker men nu romandebuterar med romanen om Dagmar ifrån Slite som vid andra världskrigets slut träffar sjömannen Holger från Tjörn. De kom från öar är första delen i en planerad trilogi.

Samtal med bibliotekarie Katarina Petersson.

Zeina Mourtada

Matbloggande och TV-matlagande Zeina vägleder oss, tillsammans med kockkollegen Paul Svensson, i Naturskyddsföreningens årsbok Matkompassen i  hur vi bäst tar ut riktningen mot klimatsmart mat i vardagen.

I samtal med Jenny Lundahl, projektledare på Omställningskultur Gotland

Bokens dag är i år ett samarbete mellan ABF Gotland, Almedalsbiblioteket/Biblioteken på Gotland, Bokhandeln Wessman & Pettersson, Clarion Wisby Hotel och Länsbiblioteket på Gotland.

publik2