Ruths garderob - en modehistoria

Plats: Almedalsbiblioteket, Hörsalen/E22
När: onsdag 5 oktober kl. 18:00 - kl. 19:00
Arrangör: Almedalsbiblioteket

Ingela Bendt berättar här på Almedalsbiblioteket och i sin bok "Ruths garderob" historien om sin mamma genom kläderna hon bar.
Med på scenen har hon kläder och accessoarer ur Ruths egen garderob.

När Ingela Bendts mamma Ruth dör efterlämnar hon en unik garderob som dottern tar över. Det är både en tyngd och en skatt, detta arv av mode- och kvinnohistoria.
Ruth var borgmästarinna i småstaden Mjölby. Vi följer henne genom sex decennier,1939-1970, i text och bild, hur hon åldras med sin garderob, hur hon går från att vara i takt med modet till att förfasa sig över dotterns korta kjolar och hippieklädsel. Ur mönster, sömmar och snitt tecknas ett helt kvinnoliv.

Ingela Bendt, författare, frilansjournalist som också fotograferar. Hon har skrivit boken Ett hem för själen: Ellen Keys Strand, men också böcker om kvinnohistoria, livsfrågor och trädgård, gjort reportageresor ut i världen och grundat Spädbarnsfonden.

Foto av Ingela Bendt: Ewa Stackelberg

Ingela Bendt.jpg ruths-garderob-en-modehistoria.jpg