Biblio- Vanliga frågor och svar


Vad behöver jag för att låna e-ljudböcker?

Du behöver ett lånekortnummer och en pinkod för att kunna låna e-ljudböcker. om du inte har det,  gå till sidan skaffa lånekort eller kontakta biblioteket. 

Hur lånar jag e-ljudböcker?

Ladda ner Biblio från App Store eller Google Play. Sök upp Biblioteken på Gotland i rullistan på Biblios startsida och logga in med ditt vanliga lånekortsnummer och din pinkod. När du hittar en bok som du vill låna, klickar du knappen Låna och sedan Play-knappen. Boken finns sedan under Mina Lån. Spelaren kommer automatiskt ihåg var någonstans i boken du slutade lyssna om du pausar eller stänger av. I Biblio går det dock bra att ladda ner ljudböcker till appen och även lyssna offline.

Vilka enheter är Biblio kompatibel med?

I iPhone krävs minst iOS-version 10.3 och är kompatibel med bland annat iPhone 5s och senare. För Android krävs version 5.0 eller senare. Låntagare med äldre enheter kommer även i fortsättningen att kunna lyssna på strömmande ljudböcker i webbspelaren.

Hur hittar jag böcker att låna? 

Under sök-fliken i appen kan du söka fritt på titlar och författare och under Kategorier kan du bläddra i olika tipslistor.

Hur många böcker (e-media) kan jag ladda ned?

Du får låna upp till två e-ljudböcker/e-böcker per 7-dagarsperiod.

Hur länge får jag låna en e-ljudbok?

Varje boklån varar i 28 dagar. Boken laddas då ner till appen och finns där under låneperioden. Om lånet hinner gå ut innan du lyssnat klart kan du låna boken på nytt.

Hur tar jag bort en e-ljudbok från Mina lån?

Du behöver inte radera lån eller hålla reda på återlämningsdag. När lånet gått ut efter 28 dagar tas boken bort från appen.

Kan jag låna om en e-ljudbok?

Du kan inte göra omlån på en e-ljudbok, men du kan låna den på nytt efter att lånetiden på 28 dagar har gått ut. Det gäller då som ett nytt lån vilket gör att bokmärken inte förs över till nästa period.

Varför kan jag inte låna så många e-böcker jag vill?

Biblioteket betalar för varje e-ljudboklån (till skillnad mot en tryckt bok/cd-ljudbok, där vi bara betalar inköpet av boken) så måste biblioteket sätta spärrar så att inte kostnaderna blir för höga.

Kan jag lyssna på mina e-ljudböcker utomlands?
Biblio har inga begränsningar för att lyssna på böcker utomlands. Däremot kan uppkoppling, brandväggar, lokala förutsättningar osv. eventuellt hindra.

Kan jag låna e-ljudböcker från flera bibliotek?

Ja, förutsatt att du har giltiga lånekort på olika bibliotek.

Hur gör jag ett bokmärke?
Vill du återvända till ett avsnitt i boken kan du skapa ett bokmärke. Tryck på bokmärkesikonen nere till vänster i spelaren och klicka på Skapa bokmärke. 

Sparar appen någon information om mig som användare?

Den enda information som sparas är de bokmärken som läggs in, t.ex. för att du ska kunna fortsätta lyssna på samma ställe som du slutade förra gången. Dina inloggningsuppgifter sparas om du väljer det som alternativ vid första inloggningstillfället.

Finns Biblio på flera språk?

Ja, Biblio finns på svenska, engelska, finska och arabiska. Vilket språk du har i din app är beroende på vilken inställning din enhet har.

Kan man söka och låna böckerna via katalogen och sedan flyttas över till Biblio? Eller hänvisas låntagare direkt till appen?

Ja, man kan låna på sin vanliga bibliotekssida och läsa dem sedan i appen och vice versa

Jag har problem att ladda ner offline, vad ska jag göra?

  • Har du den senaste versionen av Biblio installerad? Det kommer nya uppdateringar regelbundet. En del har inställningen automatisk uppdatering på mobilen/surfplattan. Om du inte har gjort denna inställning, måste du själv göra uppdateringen. Gå till App Store eller Google Play för att se om det finns en uppdatering. Installera den i så fall. 
  • Använd inte mobilen/surfplattan till andra saker under tiden nerladdningen pågår. Lämna Biblio öppet och vänta på att nerladdningen slutförs.
  • Långsam eller dålig uppkoppling, mobilens/surfplattans kapacitet och appar som är igång i bakgrunden kan orsaka problem med nerladdning.
  • Ladda ner en ljudbok i taget, inte flera samtidigt.
  • Ljudböcker kräver mycket plats. Du behöver ha utrymme tillgängligt på mobilen/surfplattan innan nerladdning, annars kan det gå trögt.
  • Nerladdningen av ljudböcker i Biblio är ibland långsam. Det kan ta 15-20 minuter att ladda ner en ljudbok.


Jag får meddelandet "Lånet kunde inte slutföras" när jag försöker låna en bok. Vad betyder det?

Du har uppnått gränsen för hur många e-böcker/e-ljudböcker du kan låna per 7-dagarsperiod. Efter 7 dagar kan du låna på nytt. Meddelandet kommer även om det finns en avgift på 200 kr eller mer som belastar lånekortet.  Låntagare som har registrerat sig via hemsidan kan inte låna digitala böcker "direkt", utan måste aktivera kontot. Sedan ska det fungera.

Jag har problem att lyssna på en bok, hur får jag hjälp?

Många problem kan lösas med att uppgradera eller avinstallera och installera appen på nytt. Om det inte fungerar, hör av dig till ditt bibliotek för att få hjälp. Återge så mycket information som möjligt om hur du gör när felet uppstår, när eventuella felmeddelanden uppkommer och exakt hur de lyder.