Kampen för klimatet

Kategori: Utställning
När: torsdag 2 juli kl (Hela dagen) - söndag 23 augusti kl (Hela dagen)
Arrangör: Länstyrelsen på Gotland

Delar av utställningen Kampen för klimatet har nu flyttat in på Almedalsbiblioteket.
Läs om klimatomställningen på Gotland, inspireras av andra och dela med dig av dina bästa klimattips.
De som vill ha en utmaning kan spela klimattwister eller testa att ta sig över det ”heta golvet”. Bibliotekspersonalen kan ge tips på bra böcker om energi och klimatomställning.

Utställningen har tagits fram av Länsstyrelsen i Gotlands län och hängde sommaren 2019 på Naturum Gotland. Då bidrog flera till utställningen: Fardhemsskolan, Gotlands vindelsproducenter, Region Gotland, Uppsala Universitet Campus Gotland, GEAB, Lantbrukarnas riksförbund, GOTFire AB, Waila, Gotlands museum och projektet Austerland Energi. Inspirationen kommer från Naturskyddsföreningens skolmaterial, Energikunskap från Energimyndigheten samt utställningen Klimatklokt från Slöjd och byggnadsvård, Västarve.

Läs mer om Gotlands energi och klimatarbete på länsstyrelsen hemsida.

Bild: Earth by Meredith Garstin

Earth by Meredith Garstin.jpg