INSTÄLLT! Konsert Gotlandsmusiken: Lars Jansson och Blekinge Jazz Unit

När: söndag 5 april kl. 19:00 - kl. 21:00
Arrangör: Gotlandsmusiken och Almedalsbiblioteket
Hemsida: http://www.gotlandsmusiken.se/

Jazzpianisten Lars Jansson är född i Örebro. Efter avslutade gymnasiestudier flyttade han 1970 till Göteborg för att utbilda sig till tandläkare. Ett och ett halvt år senare tog musiken överhand och han började studera vid Musikhögskolan i Göteborg där han snabbt lärde känna och spela med många av de etablerade jazzmusikerna.

Resten är som det heter historia – svensk jazzhistoria.

I dag är Lars Jansson ett mycket ansett namn både som solist och i olika grupper med en mängd inspelningar, utmärkelser och priser bakom sig.

Blekinge Jazz Unit utgörs av duon Niclas Höglind (gitarr) och Kristofer Johansson (slagverk) med främst jazz och improviserad musik på repertoaren. De ingår återkommande i olika sammanhang och konstellationer både i Sverige och utomlands.

Medverkande:
Lars Jansson piano