Från och med onsdagen den 13 januari öppnar Almedalsbiblioteket efter att ha varit stängt sedan den 19 december. Almedalsbiblioteket kommer dock att vara öppet med begränsad service – besökare får låna och lämna böcker men inte använda biblioteket som mötesplats.
Särskilda rutiner finns för studenter och personal vid campus Gotland. För mer information se ub.uu.se

Almedalsbibliotekets nya öppettider från och med onsdagen den 13 januari blir:

Måndag-torsdag 08.00-18.00
Fredag 10.00-18.00
Lördag-söndag 10.00-16.00

-Vi öppnar åter Almedalsbiblioteket i Visby men med begränsad service; besökare är varmt välkomna att låna och lämna böcker men måste sedan gå. Vi är i dessa tider ingen mötesplats och i dagsläget erbjuder vi inte utskriftsservice, datorbokning, mikrofilmsläsare, svenska dagstidningar, tidningar och tidskrifter, säger Heléne Linder, chef för Almedalsbiblioteket.

Almedalsbiblioteket har goda förutsättningar att upprätthålla max antal besökare utifrån pandemilagen. Max antal besökare på Almedalsbiblioteket: plan 2 max 45 besökare, plan 3 max 40 besökare.

Från och med onsdagen den 13 januari öppnar Slite och Roma bibliotek också upp meröppet igen. Övriga bibliotek erbjuder endast utlämning av bokpåsar (kontakta respektive bibliotek via epost eller telefon).

-Vår förhoppning är att inom kort öppna fler bibliotek. Nytt beslut tas i samråd med smittskyddsläkaren den 24 januari, säger Heléne Linder.

Info om bokbussen
Bokbussen kör sina planerade skolturer med utlämning av påsar till skolorna men tills vidare får inga besökare gå ombord på bussen.

Klicka här för att komma till bibliotekens webbplats

Biblioteken på Gotland

Almedalsbiblioteket kommer fortsatt även erbjuda nedanstående service;

Utlämning av bokpåsar

Vi kan erbjuda ”Gott & Blandat” i litterär form. Du mailar, alternativt ringer oss och meddelar vilken kategori av påse du önskar, anger ditt lånekortsnummer sam när du önskar hämta.

Varje påse innehåller 5-10 böcker/filmer/spel utifrån valt tema. Lånetid varierar (se kvitto i påsen). Lämna tillbaka i inkastet på baksidan av biblioteket.

Du kan i vanlig ordning reservera böcker via vår söktjänst på hemsidan, när du fått bekräftelse kan du kontakta oss via mail eller telefon för att bestämma när du vill hämta din reservationspåse. Detta gäller även för kurslitteratur.

Vår utlämningstid är : Helgfria dagar kl.14:00, andra tider endast efter överenskommelse
Digitalt möte med bibliotekarie

Du kan ringa 0498-299000 alternativt maila info.almedalsbiblioteket@gotland.se om för kortare referensfrågor, boktips, omlån m.m.

Vill du ha ett längre möte med bibliotekarie (gäller även studenter och personal Uppsala Universitet) sker detta digitalt. Ange digitalt möte i ärenderaden på mail till info.almedalsbiblioteket@gotland.se och föreslå några tider som passar dig, vad ärendet rör sig om samt om vi kan nå dig på något telefonnummer. Du måste i så fall se till att du har en enhet utrustad för detta.

E-böcker

Låna e-bok via bibliotekskatalogen (www. almedalsbiblioteket.se) och Biblioappen. Du kan låna max 3 böcker/vecka/låntagare

Svårt att välja? Vi kan plocka ihop ett urval enligt kategorierna nedan:

Barnbokspåse (Små, mellan, större barn)

Filmpåse (DVD)

Lyrikpåse

Feel-good-påse

Deckarpåse

Fantastikpåse

Sällskapsspelspåse

Ljudbokspåse

Talbokspåse