Samtal i foajén: Ensam genom Iran-184 mil av tillit

Kategori: Föreläsning
När: måndag 20 maj kl. 19:30 - kl. 21:00
Arrangör: Almedalsbiblioteket, Studieförbundet Bilda, Sensus,S:t Lukas

Kristina Paltén gav sig år 2015 iväg till Iran för att utmana sig själv och sina rädslor. Kan hon, som kvinna, tillbringa två månader ensam i ett land med sharialagar och med sin resa visa att många av våra rädslor bara är fördomar och förutfattade meningar?
När flyget lättar från svensk mark är hon skräckslagen. På helspänn inleder hon sin löpning för att sedan springa flera timmar per dag i 59 dagar. Hon springer genom små byar, stora städer och i ödeland. Det hon möter från människorna där nere är inte aggressivitet eller misstro, utan omtänksamhet och kärlek. Samtidigt blir hon alltmer medveten om hur rädslan för att säga vad hon tycker, i ett land där godtyckliga beslut kan avgöra livsöden, kryper in under skinnet på henne.

Välkomna!

9175038943.jpg KRISTINA_PALTEN3_FOTO_BJORNSTHLM-5000x3333.jpg