El Coro Normalista de Puebla

Kategori: Musik
När: måndag 15 oktober kl. 19:00 - kl. 21:00
Arrangör: Almedalsbiblioteket

El Coro Normalista de Puebla, är en kör från delstaten Puebla i Mexiko. Den startades den 14 september 1964 av Maestro Jorge Altieri Hernández, direktör och kördirigent sedan starten. Från början var kören integrererad av lärarstudenter från Instituto Normal. Nuförtiden är kören blandad med både studenter och professionella från olika skolor och institutioner.

I repertoaren ingår klassisk och religiös genre men även nationella och internationella låtar. I sina framträdanden har de varit ackompanjerade av synfoniorkester, kameror, mariachi (mexikansk stil) och olika ensambler. De har också deltagit på olika scener som t.ex. “La Traviata” och “Rigoletto” av Giusseppe Verdi och “Carmen” av Georges Bizet.

El Coro Normalista de Puebla har bl.a. uppträtt i Vatikanen under Påven John II Paulos tid, i september 1997. Under 53 år har kören även uppträtt i olika städer i Mexiko, 15 gånger i USA, 9 gånger i Sydamerika, bland annat i Argentina, Brasilien, Chile, Peru, Colombia och Ecuador. De har även uppträtt 2 gånger i Asien, i Sibirien. I Europa har de också varit ett tjugotal gånger. De har också varit på olika körfestivaler, tävlingar och konserter i bland annat olika delar av Europa, Serbien och Ryssland.

Varmt välkomna!

Det är fri entré