Musik - Linda Ström Petter Löfström Thomas Tjärnkvist

Kategori: Musik
Plats: Almedalsbiblioteket, Foajén
När: onsdag 18 juli kl. 19:00 - kl. 20:30
Arrangör: Artisterna och Almedalsbiblioteket

Linda Ström
Som en av medlemmarna i sångtrion Cookies n´Beans har Linda gjort sig känd med sin känsliga och personliga stämma. På soloskivorna Utan skyddsnät, utan Gud (2010) och Med hjärtat på utsidan (2017) kommer hennes personlighet till uttryck i de eget skrivna melodiska och nakna sångerna. Linda räds inte att möta och beskriva de svåra stunderna i livet. Och hon gör det med en inlevelse som inte lämnar någon lyssnare oberörd.
Petter Löfström
Petter Löfström debuterade 2004 med albumet Livets dörr. Hans sånger är influerade av amerikansk singer/songwriter-tradition med texter som trots att de behandlar ämnen som sorg och saknad ändå genomsyras av stark livsbejakelse. 2007 kom CD:n Yield To Gravity. De engelska texterna behandlar samma tema som de svenska men i en något lättsammare tappning. Harmonierna har här snarare hämtats från den brittiska 60-talspopen. Petter är sedan några år bosatt på Gotland
Thomas Tjärnkvist
Att beskriva Thomas Tjärnkvist och hans musik är en utmaning. Hans musikaliska bredd och nyfikenhet är stor och influenserna vida, alltifrån pop, rock, jazz, folkmusik, klassiskt och inte minst en viss vurm för bossa novor. Thomas tar med lyssnaren på en resa. Hans låtar kan enklast beskrivas som oförutsägbara utan att därför på något sätt vara svåra eller otillgängliga. Tvärtom är melodierna ofta enkla men kan ta en vändning som man kanske inte alltid väntar sig.
Thomas har kunnat höras bakom musiker som Nicolai Dunger, Anna Stadling, Sarah Blasco m fl. Hans solo-album Ben fetur kom 2006.

glaxo.jpg