Cohen med gotländsk touch - Lilla serien - Kristian Tallroth - GotlandsMusiken Brass

Kategori: Musik
När: söndag 6 maj kl. 19:00 - kl. 20:30
Arrangör: Gotlandsmusiken/Almedalsbiblioteket
Hemsida: http://www.gotlandsmusiken.se

Kristian Tallroth gjorde succé förra året då han tillsammans med Patrik Silvereke och GotlandsMusiken Brass tolkade Tom Waits. Nu återkommer Kristian och Brasset i ett program om Leonard Cohen, den kanadensiske poeten, författaren och sångaren som avled hösten 2016 efter ett långt liv i rampljuset.

Leonard Cohen föddes 1934 och debuterade tidigt som poet och romanförfattare men fick sitt genombrott då han 1967 släppte sitt första album, ”Songs of Leonard Cohen”. Hans säregna och suggestiva röst, som var fullständigt unik, tilltalade en bred publik och de enkla ackompanjemangen till poetiska texter med gitarr rönte stor uppskattning. Leonard Cohens texter anses vara stor poesi, likt Bob Dylans texter, och dessa hans texter kretsar kring religion, sexualitet, ensamhet och mänskliga relationer. Han såg sig själv främst som poet och han hade själv uppfattningen att han inte kunde sjunga. Det var dock en stor publik som älskade hans röst och sånger som ”Suzanne”, ”So long, Marianne” och ”Hallelujah”.

Medverkande:
Kristian Tallroth, sång